Schooljaar 

Wekelijks op dinsdag van oktober tot juni: Tutti Frutti – voor elkeen een stuk fruit. Met deze actie ondersteunen we gezond snoepen. Elke dinsdag wordt er door een ouder of grootouder een stuk fruit of groente klaargemaakt zodat de kinderen gezond kunnen snoepen. 

September

1 september: eerste schooldag

‘s Morgens verzachten we het afscheid voor de ouders met een dampend kopje troost en een koekje. We organiseren ook een leuke activiteit met de kinderen en voorzien ook iets lekkers om ervoor te zorgen dat de eerste dag terug naar school extra leuk wordt.  

Quiz en Feest in het dorp (laatste volledig weekend van september).

Je kan wel zeggen dat dit hét event bij uitstek is van de Ouderraad. Eigenlijk is het een weekend, want het begint al op zaterdagavond, wanneer we de quiz organiseren die deel uitmaakt van de Beker van de Burgemeester. De meer dan dertig groepen die zich jaarlijks inschrijven maken kans op mooie prijzen, al is die van slimste straat van Grijsloke misschien wel de prijs die het langst blijft nazinderen. Zondag gaat steevast van start met de rommelmarkt voor en door kinderen. Nadien smullen we van de barbecue, en bij een kopje koffie en stukje taart uit het rijkelijk gevulde buffet genieten we van het optreden van onze kapoenen.
Oktober

Dag van de leerkracht (5 oktober)

Op deze dag zetten we de leerkrachten graag eens in de bloempjes. Een hartelijke dank u wel, zeggen we dan. Elk jaar opnieuw verrassen we de leerkrachten. Dat kan zijn met een etentje, bijvoorbeeld.

Eerste boekje

Info over het reilen en zeilen van de Ouderraad, artikels van de verschillende activiteiten op school, algemene info voor de ouders.

Dit boekje wordt aan alle ouders bedeeld, alsook aan het schoolbestuur, leesmoeders, enkele sympathisanten. Met dit boekje willen we jullie op de hoogte houden van allerlei activiteiten.

November

Grootouderfeest (derde week in november)

De grootouders van de kleuters worden uitgenodigd voor een aangename halve dag. Dan kunnen ze genieten van een clown, een dansje of sporten ze samen met kleine kapoenen. Er wordt gratis koffie en taart/koeken aangeboden.
December

2e boekje

Info over het reilen en zeilen van de ouderraad, artikels over de verschillende activiteiten op school, en algemene info voor de ouders.

Dit boekje wordt aan alle ouders bezorgd, maar ook ook aan het schoolbestuur, de leesmoeders, en andere sympathisanten. Met dit boekje willen we jullie op de hoogte houden van allerlei activiteiten.

Kerstnacht (eerste weekend van het kerstverlof)

Op deze gezellige avond hebben we een fijne babbel met de ouders. Ook de leerkrachten zijn aanwezig, waardoor iedereen elkaar op een meer informele manier leert kennen. Steevast een leuke bedoening. De week ervoor luiden de Kerstmannen en Kerstvrouw deze avond luidkeels aan. Foto’s vind je op onze facebookpagina.
April

3e boekje

Het 3 de boekje van de ouderraad verschijnt.
Juni

Opendeur school (2de zondag in juni)

Actie ontbijtpakketten (3de zondag in juni)

We verdelen een gevarieerd en gezond ontbijt aan huis.

4e boekje